מומלץ לפנות לאנדודונט, מומחה לטיפולי שורש, לאחר הפנייה מרופא השיניים הכללי. המלצה שלי, להשתדל להיות בקשר עם רופא כללי מרכזי שיהיה כתובת החזרה לאחר הטיפול אצל האנדודונט, מומחה לטיפולי שורש.

הפנייה יכולה להיות מסיבות רבות:
  • טיפול ראשוני – בשן ללא טיפול קודם שוקל רופא השיניים האם רמת הקושי והסיבוכיות גבוהים. במידה ומדובר בשן עם אנטומיה מסובכת (מספר תעלות גדול, תעלות עם כיפוף, מבנה השן חריג או נגישות קשה) יופנה המטופל למומחה. כאשר מדובר בשן שהטיפול בה קל ורופא השיניים מיומן בביצוע טיפול שורש בסטנדרט הגבוהה ביותר, יבצע רופא השיניים הכללי את הטיפול.
 
  • טיפול חוזר – בשן שעברה בעבר טיפול שורש ולמרות זאת יש דלקת וכאבים, אני ממליץ שאת הטיפול החוזר יבצע מומחה. הצלחה של טיפול חוזר אינה מובנת מאליה. משהו לא עבד בטיפול הראשון ויש לשפר משמעותית את אייכות טיפול השורש. למומחה כל האמצעים להעריך את סיבת הכשלון הראשוני ואת האמצעים הדרושים כדי לקבל הצלחה בטיפול החוזר.
 
  • ייעוץ אנדודונטי- רופאי שיניים רבים מפנים לייעוץ את המטופל לאנדודונט (מומחה לטיפולי שורש) במהלך הכנת תוכנית טיפול או לפני ביצוע טיפול בשן "בעייתית" כדי שהמומחה יוכל להעריך לאחר הבדיקה את סיכויי הצלחת האופציות הטיפוליות השונות וימליץ על דרך פעולה נכונה.
 
  • אפיסקטומי – בשן שיש בה טיפול שורש וכתר ולמרות זאת דלקת, ניתן במיקרים רבים לשמור על הכתר ולא לפרקו. טיפול כירורגי עוקף את השיקום וניגש דרך חלון בחניכיים ובעצם ישירות אל קצה השורש (מקור הזיהום). מומלץ לבצע את הטיפול בשיטה המודרנית ע"י אנדודונט ולא בשיטה הקלאסית הישנה ע"י רופא עם מומחיות אחרת.